spcr
spcr HOME | SERVICES | PROJECTS | AWARDS | ABOUT | CONTACT
spcr spcr
Queen's Medical Center - Front Lot
line_blue
spcr rollover/click for larger image
spcr
spcr
  spcr  
main
spcr
  img01 spcr img02 spcr img11 spcr img15   img03 spcr img04 spcr img12 spcr img16   img05 spcr img06 spcr img13 spcr img08   img07 spcr img10 spcr img14 spcr img17  
Projects : Institutional : Medical :  
spcr
This project presented the design team with several unique challenges: how to comply with the Hawaii State Capitol Civic Center Master Plan while still creating a healing environment, how to allow for efficient vehicular circulation while also protecting the existing trees, and within the context of these other factors, how to create a Hawaiian sense of place.

The design concept arrived upon as a solution to these challenges for the Front Lot was to create a serene, healing, private garden, that could still function as an integral part of the Capitol District as a whole.

The main feature of the landscaping is a "lei" that embraces the campus - a curvilinear 2-foot high berm planted with Dwarf Laua'e Fern and Golden Glory that begins along Beretania Street, wraps around the Queen's Conference Center and weaves its way mauka. The lei screens the vehicular traffic and thereby reduces one's perception of the noise, while still allowing borrowed views into the campus of the majestic trees.
 
spcr
Location: Honolulu, Hawai`i
Client: Queen's Medical Center

Scale:
1.4 acre
Year:
2003
Awards:
✦Hawai`i A.S.L.A. Award of Excellence 2006

spcr
img09

btn-hbsc btn-tiar btn-rdgn btn-sing btn-mnst-lt btn-brdpdots-blue-horzblue-dots-vert text wkmlogo  
spcr spcr spcr spcr
shdw-left shdw-cent shdw-right